top of page

Lär dig mer om hur sockret påverkar din hälsa 🔥

Den 12 oktober är det "Den Sockerfria Dagen". På Funktionskraft tycker vi detta är ett grymt bra initiativ och vill härmed pusha eventet lite extra. Texten nedan kommer direkt ifrån arrangören Elitista. Det finns kanelbullens dag, kladdkakans dag och marsipantårtans dag men Sverige är faktiskt den enda land i världen som har en sockerfri dag. Att vara sockerfri en hel dag kan verka enkelt men det är faktiskt inte så enkelt som det verkar. Det finns dolt socker i väldigt många av våra vanligaste livsmedel men det är inte så lätt att hitta det. Ibland känns det som man måste vara biokemist för att förstå innehållsförteckningen.


Den 12 oktober har du chansen att testa mobilappen Sockerchecken. Med den kan du skanna alla dina livsmedel och se hur mycket dolt socker det finns i dina vanligaste livsmedel. Du går helt enkekt på sockerjakt!


Vi firar dessutom dagen med ett hejdundrande event med några av världens ledande auktoriteter inom området. Moderatorer för kvällen är Ewa Meurk – Hälsoingenjören (civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin) och Babben Larsson (behöver nog inte presenteras närmare).

Använd koden SOCKERFRI12 så får du 12% rabatt på det ordinarie priset som är 499 kr. Hela överskottet går till Kostfonden.


Swisha på 123 558 35 39 och ange förnamn (förnamn och efternamn om platsen räcker) och mailadress (så skapar vi ett konto och lägger in dig på eventet) eller anmäl dig här: https://www.elitista.se/.../12-oktober-den-sockerfria-dagen

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page