top of page

Träna för att klara virus bättre

Under sex månader har hela världen fått lära sig allt om social distansering, att hålla avstånd i butiker, inte samlas för många på samma ställe, använda handsprit, hosta i armvecket och att hålla nere på fysisk kontakt med så många som möjligt och så mycket det bara går. Mycket av detta anser jag är bra och valda delar av detta beteende kommer säkerligen fortsätta ”efter Corona” även om det är lite trist att inte få krama sina vänner lika ofta som förut. Vi vet också att de i ”riskgrupper” drabbas hårdast.

Men vad kan vi göra framöver för att stå bättre rustade för kommande virus och pandemier? Utöver allt det ”yttre skydd” vi nu fått lära oss så mycket om. Alla vet ju att virus attackerar vårt immunsystem och i värsta fall helt slår ut det och till slut orkar kroppen inte mer och vi dör.

Finns det sätt att hjälpa och stötta vårt immunsystem? Idag finns mängder med kunskap som visar på just detta - nämligen att vi med ganska enkla medel kan göra det. Det landar ner i fyra områden vi kan och behöver jobba med för att stötta immunsystemet:


  • Vila

  • Stresshantering

  • Kost

  • Rörelse och träning


Genom att aktivt jobba med dessa fyra områden kan alla rusta sig för att stå starkare rustade inför nästa virus / pandemi - för en sak är helt säker - fler virus och pandemier kommer.


Läkaren Dr Gary E Foresman sprider kunskap om virus och hur vi kan rusta oss bättre inför framtiden i den bifogade podcasten tillsammans med Elle Russ från Primal Blueprint Podcast - en serie podcasts om: ”On how to be healthy, strong, fit, happy and productive with the least amount of pain, suffering and sacrifice as possible”


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page