top of page

Camilla Skårbratt Henriksson

Mitt namn är Camilla och jag var med i Funktionskraft Septembervågen 2022 och Marsvågen 2023

 

När jag började med Funktionskraft hade jag som mål att gå ner i vikt, få nya rutiner kring mat och träning samt få in vardagsträningen hemma.  Då jag går på medicinering som ger viktuppgång samt gör mig väldigt stel i kroppen behövde jag prova något nytt! Har flera vänner som testat Funktionskraft och kände att jag nog skulle testa jag också. De var väldigt nöjda och hade fått fina resultat!

 

Jag har under många år varit ViktVäktare så det var en stor omställning då maten man äter skiljer sig en hel del från Viktväktarnas mat. Ganska snart blev jag dock förvånad över hur lätt det fungerade! God och framförallt mättande mat samt enkel att tillaga! Det är en förutsättning för att det skall fungera för mig. Det är också viktigt att det funkar med övriga familjen och detta funkar fint; bara att lägga till kolhydraterna. Jag gillar också tanken att det vi lägger på tallriken är ren, ekologisk mat utan tillsatser.


Jag har under min tid med Funktionskraft jobbat mycket med mitt ätfönster och blev förvånad över att jag kunde äta färre mål per dag än vad jag var vid. För mig är det viktigt att få med frukt och grönt i maten och det får jag med Funktionskraft! 


Under tiden med Funktionskraft får man också föreläsningar om kost, motion, hälsa, sömn mm. Väldigt värdefullt! Man får coachning på vägen och att det sker digitalt i en sluten Facebookgrupp är toppen! Vi peppade varandra där och man fick tips och idéer. Att kunna lägga träningen när man vill under veckan är också en stor fördel  samt att man kan göra den hemma. Man får tydliga instruktioner och bra hjälp på vägen av Patrik och Sara! Jag behövde anpassa en del övningar och det får man också hjälp med. 


Att göra detta tillsammans med någon vän, familjemedlem, kollega etc kan jag varmt rekommendera. Det gjorde jag och vi tränade ihop, peppade varandra, delade recept etc. Toppen! Träningen är bitvis tuff och utmanande så att vara några ihop som peppar varandra är värdefullt.


Jag tränade också på att varje dag lägga in ett dagspass; ett kortare pass som man gör hemma varje dag. En utmaning att få in som vardagsrutin. Även promenad på vissa av mina raster införde jag. Funktionskraft jobbar också med stresshantering och sömn vilket jag också tycker är mycket bra! Något jag lärde mig under veckorna med FK är att jag kan mer än jag tror och orkar både när det gäller mat och träning. 


Min värk i ländryggen blev också bättre med all träning. Det är mycket information i början och en stor omställning,  i alla fall var det så för mig. Viktigt då att det får ta sin tid att komma in i programmet vilket också Patrik och Sara pratar om när man ses digitalt första gången. Vi har alla olika förutsättningar när vi börjar och får utgå från det.


Jag har kommit en bit på min resa, är inte framme vid mål men har skapat många goda rutiner som jag tänker håller över tid. En del rutiner kämpar jag fortfarande med; som tex att dricka mera vatten. Så med det sagt; ge dig själv detta och du kommer att lära dig mycket om dig själv, bli starkare, få bättre sömn, gå ner i vikt, få kunskaper i näringslära, stresshantering mm. Du kommer inte att ångra dig!

Mvh Camilla 🌺

bottom of page