top of page

Om Funktionskraft

Vad är Funktionskraft?

Funktionskraft är ett 10-veckors hälso- och livsstilsprogram där man följer ett ramverk när det gäller näring, rörelse, stresshantering och återhämtning. Programmet körs 100 % online i en sluten Facebookgrupp tillsammans med andra deltagare. Var och en deltar och genomför programmet efter sitt utgångsläge och sina förutsättningar och alla (från 18 års ålder) kan vara med. Programmet innehåller ett antal onlineutbildningar där vi förmedlar erfarenheter från oss själva och andra över världen och deltagarna har då även har möjlighet att ställa frågor. Programmet kan genomföras var som helst och kräver inga redskap. 

Den stora utmaningen 

Den stora utmaningen med livsstilsförändringar är för de flesta att bibehålla det nya beteendet över tid. Många "träningsprogram och dieter" fokuserar på snabba resultat men dessvärre halkar många tillbaka igen då det nya beteendet inte satt sig ordentligt. Detta kan givetvis bero på många faktorer men vi tror att det främst har att göra med att det blir för svårt att hålla sig till vilket kan bero på att det bygger på för avancerad träning eller att det bygger på en kost eller diet som många upplever innebär för stora uppoffringar - man tycker helt enkelt inte att det är värt att hålla sig kvar vid sin nya livsstil. 

Funktionskraft är ett fokuserar på förändring som är hållbar över tid och vår filosofi bygger på vad vi kallar "Balansbordet för hälsa". Du tränar upp styrka och rörelse som gör att du fungerar och mår bättre i vardagen. Kroppen är gjord för rörelse och genom att underhålla den med rörelse i vardagen kommer den att stötta dig genom livet istället för att motverka och hindra dig. Vi vill att du blir "bästa kompis med din kropp" då du ju faktiskt umgås med den mer än med någon annan och att du älskar din kropp oavsett hur den ser ut. Vi menar också att den mat du äter behöver vara näringstät och biotillgänglig men att den också behöver smaka bra - vi tror inte på dieter av olika slag utan istället att du äter så varierat som möjligt och att du ger din kropp den bästa tänkbara maten med ett evolutionärt perspektiv - och vi lovar dig att det finns otroligt mycket god mat att välja mellan. Vi anser vidare att återhämtning i form av såväl god sömn som avkoppling är avgörande för din hälsa och att stresshantering behöver vara en naturlig del av ditt liv. 

Funktionskraft ägs och drivs av Patrik och Sara Gamborn. Bakgrunden till företaget lades i juli 2019 då Patrik startade en förändringsresa som ledde till oerhört många positiva hälsoförbättringar. Mer information om Patriks utgångsläge och den resa han påbörjade då finns att ta del av på sidan Om PatrikVi har sen dess coachat och stöttat hundratals personer till bättre hälsa och välbefinnande. Vi vet att många skulle kunna må så mycket bättre med rimliga insatser och på relativt kort tid dessutom och vill med Funktionskraft sprida budskapet till en bredare publik. 

Deltagare upplevelser

Ta del av några deltagares upplevelser här  

Mer om programmet och anmälan

Läs mer om vad programmet innehåller och anmäl dig här

 

Varmt välkommen till Funktionskraft 💖

Sara & Patrik Gamborn

Coacher och grundare

IMG_2703.JPG
vit%20bakgrund_edited.png
Logo%25252520S_edited_edited_edited_edit

Funktionskraft AB

Floda Strandväg 39

448 34 Floda

info <at> funktionskraft.se

Organisationsnummer 559258-8692

Bankgiro 5525-2688

Swishnummer 123 078 85 39

Momsregistreringsnummer/ VAT-nummer SE559258869201

Företaget innehar F-skattebevis

Integritetspolicy

bottom of page