top of page

Patriks historia

Mitt utgångsläge var att jag sommaren 2019 var 55 år och hade flera livsstilssjukdomar samt flera s.k. "autoimmuna sjukdomar". Vi den tidpunkten visste jag faktiskt inte ens var detta innebar. Jag visste dock att jag mådde dåligt och att det måste gå att må bättre. Jag hade astma, allergi, psoriasis, ledvärk i knän, fingrar och axlar samt hade ont i ryggen sen flera år tillbaka. Då har jag ändå under en stor del av mitt liv tränat och rört på mig en hel del, med ishockey under tonåren och löpning och (hyfsat) regelbunden styrketräning från 25-års åldern och uppåt.

Läkare jag träffat genom åren har sagt till mig att mina sjukdomar inte går att bota och att jag får räkna med att leva med dom under hela mitt liv. Jag konsumerade då astmamediciner, allergitabletter, värktabletter och smetade på diverse salvor och kortison på mina eksem. 

På midsommardagen 2019 bestämde jag mig för att själv göra något åt min hälsa och gå till botten med vad det var som orsakar alla dessa krämpor. Startskottet blev att jag bestämde mig för att gå med i ett program som heter The Sixpack Revolution (SPR) som grundats av Scott Harrisson. Det är ett program som till stor del liknar Funktionskrafts program och grunden bygger på att du med kost och träning kan åstadkomma otroligt mycket positivt för ditt hälsotillstånd. Efter endast en dryg månad in i programmet blev jag avsevärt mycket bättre i mer eller mindre alla mina symptom. Det mest fantastiska var att jag helt blev av med den astma jag haft i över 20 år. Men även en massa annat som tex ledvärken jag haft i många år blev bättre och allergier jag hade likaså. Efter att ha kört programmet (som var 90 dagar) med så goda resultat bestämde jag mig för att köra programmet en gång till i början av 2020 och sen dess har jag även stöttat upp emot 150 personer i sina resor mot bättre välbefinnande som coach i SPR. 

Jag har sen starten av min resa i juli 2019 lärt mig otroligt mycket om hur människokroppen fungerar och hur vi som människoarten (homo sapiens) har utvecklats under drygt tre miljoner år genom att ha läst tusentals sidor text och lyssnat på hundratals timmar ljudböcker, podcasts mm om hälsa, livsstil och kostens betydelse för vårt mående. Jag har parallellt jobbat med att justera min kost efterhand och då också lärt mig hur framförallt vissa födoämnen kan påverka oss negativt mer än andra. Under våren 2020 beslutade jag mig för att jag vill sprida denna kunskap till så många som möjligt och då framförallt i Sverige och då föddes idén om Funktionskraft - ett holistiskt koncept för hälsa och livsstil. Resten av familjen är också intresserade av att vara med och bidra inom Funktionskraft på olika sätt framöver vilket känns extra kul - mer om detta framöver. Detta innebär att jag numera har avslutat mitt engagemang i SPR. Jag kommer dock att för evigt vara enormt tacksam för vad The Sixpack Revolution inneburit för mig och jag kan verkligen varmt rekommendera deras program för de som vill uppnå mycket goda resultat i form av viktminskning och ökad muskelmassa på väldigt kort tid.

Det som skiljer SPR och Funktionskrafts program är att SPR är helt på engelska (menyer, träningsprogram, coaching mm), ett ganska stort fokus ligger på utseendet (och att gå ner i vikt) samt att kosten är förhållandevis restriktiv - givetvis beroende på vad du är van vid.

 

Min erfarenhet under det senaste året är att det går att vara något flexiblare med kosten och ändå uppnå väldigt goda resultat (även en "sixpack" för de som är intresserade) som dessutom kan vara enklare att bibehålla över tid då avstegen från de många är vana vid, framförallt kostmässigt, är något mindre. Funktionskraft är dessutom helt och hållet på svenska vilket jag upplever att många tycker är enklare. Våra program lägger också mer fokus på vila, återhämtning och stresshantering som viktiga pusselbitar i din totala hälsa.

På bilden nedan visar jag mine "före och efterbild" när jag startade i juli 2019 och mitt resultat efter tre månader.  Drar du i "reglaget" kan du se hur jag "transformerade" mig från "trött och fet 55-åring" till en pigg och stark 56-åring.  

bottom of page