top of page

Zinzino - för ett liv i balans

omega.jpg

Zinzino erbjuder banbrytande och skräddarsydda produkter av högsta klass inom den nya vetenskapen inom farmako-kost, där man använder aktiva näringsämnen från mat för att bekämpa obalanserna i vår moderna livsstil. 

Zinzinos huvudsakliga koncept är Balance. Nya vetenskapliga insikter om hälsa handlar om förhållandet mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3. Båda är essentiella för livsviktiga funktioner i våra kroppar. Problemet är den obalans mellan dessa fettsyror som har skapats på grund av förändringar i vår kost under de senaste åren. För mycket omega-6 i din kost och kropp skapar obalans. För lite intag av de viktiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, skapar obalans. Med hjälp av Zinzino BalanceTest kan du enkelt testa din fettsyrebalans. Är du i obalans så kan du enkelt justera detta genom att njuta av våra Balance-produkter och på så sätt uppnå en optimal balans mellan omega-6 och omega-3.

Zinzino Balance

Balance är basen i Zinzinos utbud inom hälsoprodukter. Går att köpa med eller utan test men vår rekommendation är att välja det med dubbla tester inkluderade. Då startar du med att ta ett test och får svar på dina värden efrer 2-3 veckor. Testet görs hemma genom ett enkelt blodprov och skickas därefter till Vitas Analytical Services som är ett oberoende labb i Olslo som utfört tester i över 25 år. Därefter kör du med Balance Oil i 4 månader och tar därefter ett nytt test för att se hur dina värden förändrats. I de allra flesta fall sker en rejäl förbättring på endast dessa 4 månader. 

Läs mer om och köp Balance här

Zinzino Health Protocol

Hälsoprotokoll är Zinzinos "flaggskepp" där du i tre steg försiktigt balanserar, återställer och stärker kroppen och därmed förbättrar dina möjligheter till ett hälsosammare liv. Läs mer om och köp Hälsoprotokollet hä

Zinzinos forskningråd

Zinzinos har i sitt forskningsråd några av hälso- och näringsvärldens skarpaste hjärnor, och det är de som hjälper företaget att ta fram de allra bästa produkterna åt dig. En av dessa är Dr. Paul Clayton som är huvudpersonerna i rådet. Han har givit ut ett antal böcker och föreläser runt om i världen om hälsa och näring. Se några av Dr Pauls föreläsningar här

Paul Clayton om obalanser mellan Omega 6 och 3 (12 min) 

Paul Clayton Keynote på Smash Helsinki 2019 (45 min)

Dr Colin Robertson om Zinzino inom sporter

bottom of page