En supergod granola att starta dagen med eller som mellanmÄl eller varför inte dessert. Vill du göra den helt utan spannmÄl ersÀtter du havregrynet med samma mÀngd quinoa. Vill du fÄ quinoan lite "fylligare" sÄ koka den först, torka den pÄ ett bakplÄtspapper och anvÀnd den sen i granolan. Har du inte alla ingredienser? AnvÀnd de du har och variera / byt ut.
Blanda ihop:
2 dl quinoa (okokt mÀngd)
2 dl havregryn glutenfri
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl mandlar (hackade)
1 dl valnötter (hackade)
1 dl chiafrön
1 dl russin
VÀrm och rör ihop:
1 dl honung
1 dl kokosolja
2 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
1 tsk ingefÀra
HÀll den goa vÀtskan över den torra blandningen och rör om tills du blir en vÀldoftande röra
LĂ€gg pĂ„ bakplĂ„tspapper pĂ„ 2-3 plĂ„tar (3 Ă€r bĂ€st) och sen in i ugnen i 25-30 minuter ca pĂ„ 175 grader. Ta ut att efter ca 20 min och rör om sĂ„ den blir jĂ€mnt âgrĂ€ddadâ. Efter cirka 30 minuter sĂ€nker du temperaturen till ca 50-75 grader och lĂ„ter vara inne ytterligare ca 20-30 min. StĂ€ng sen av vĂ€rmen men lĂ„t granolan stĂ„ kvar en timma till sĂ„ blir den riktigt knaprig och god Â
Lycka till och njut önskar Funktionskraft âïž
Comments