top of page

Metabol hälsa - grunden till all hälsa!


På min ständigt pågående hälsoresa söker jag hela tiden efter inspirerande personer och källor till information som på olika sätt lyfter hälsa ur olika perspektiv och hur vi själva kan påverka otroligt mycket av det som händer i vår kropp. För en sak inser jag mer och mer och det är att kropp och hälsa behöver ett holistiskt synsätt.


Podden Hälsosnack med Lotta och Victoria är en av de källor till inspiration som jag hittade i början av året. Det finns många bra poddavsnitt värda att lyssna på men om jag skall lyfta särskilt så är det avsnitt 152 som kort är beskrivet nedan.


I det här avsnittet intervjuar Lotta och Victoria från Vitalista den funktionsmedicinske läkaren Peter Martin om metabolt syndrom, som är den underliggande faktorn som hänger samman med bland annat övervikt, diabetes typ 2, cancer, högt blodtryck och hjärt- kärlsjukdom.

Den metabola hälsan är också tätt sammankopplad med immunförsvaret, vilket vi ser tydligt nu, där flera riskfaktorer att bli allvarligt sjuk i Covid-19 kan relateras till metabolt syndrom. Peter förklarar vad det metabola syndromet är, vad som orsakar det, hur det påverkar immunförsvaret och vad man kan göra för att får ordning på sin metabola hälsa.


Om du vill veta mer om Peter och FunMed-kliniken gå in på funmed.se
45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page