top of page

Lär dig om olika typer av fasta och deras fördelar 💥Periodisk fasta, intermittent fasta, begränsat ätfönster, intuitiv fasta, cirkadiskt näringsintag etc. Namnen på olika fastetyper är många och kunskaperna om dess fördelar blir mer och mer spridd. Egentligen inte så konstigt om man tänker efter. Den utveckling vi sett under de senaste 50-60 åren med ett allt högre intag av framförallt processad mat och kolhydrater och dessutom under en allt större del av dygnets timmar har varit allt annat än naturlig för oss människor.


Många startar dagen med att äta en ganska stor mängd kolhydrater och äter sen relativt många mål under dagen. För flera består dessa mål av lite större mängder kolhydrater med resultat att vi hamnar i ett förhållandevis högt blodsockerläge. Detta leder till en alltför stor fettinlagring som i sin tur leder till övervikt. Ett kontinuerligt ätande gör vidare att magen, tarmarna och hela matsmältningssystemet får ganska kort tid av dygnet att "vila" och det är just under denna "vila" som många positiva saker händer tex "autofagi" dvs cellernas förmåga att regenerera och reparera sig.


Om vi tänker tillbaka en aning hur vi levde "förr i tiden" så var inte tillgången till mat lika konstant och det gjorde att kroppen fick en naturlig vila på ett helt annat sätt än idag. Många är överens om att flera av de livsstilsrelaterade sjukdomar vi idag ser till stor del kan kopplas till både vår överkonsumtion av mat men också vårt ätande under en alltför stor del av dygnets timmar. Kroppen blir helt enkelt överbelastad.


Ta del av massa intressant kunskap inom området via de två poddarna nedan. Lär dig mer och varför inte testa någon form av fasta under julhelgerna 😀


Och vill du lära dig ännu mer om hur du kan förbättra din hälsa så haka på Januarivågen 2022 - ett perfekt sätt att starta det nya året. Sista datum för anmälan är den 3 januari. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag. Läs mer och anmäl dig på https://www.funktionskraft.com/grupptraning


God Jul & Gott Nytt År 💖

Funktionskraft

 

Hälsosnack med Lotta & Victoria - I det här avsnittet pratar vi om fasta! Att fasta är verkligen en snabbväxande trend som övergått till att vara en av grundpelarna i många människors hälsoliv. Vi är övertygade om att fasta är här för att stanna. Vi går igenom olika hälsofördelar med fasta allt ifrån kortsiktiga effekter som mer energi till minskad risk för olika sjukdomar och anti-age. Vi går igenom olika typer av fasta och förklarar skillnaderna. Vi pratar om hur man på bästa sätt förbereder sig för att lyckas med sin fasta, och när man helst inte ska fasta.


 

The Model Health Show - en av de största hälsorelaterade poddarna i USA där Shawn Stevensson intervjuar ett flertal mycket intressanta och kunniga personer inom området. Podden är på engelska. Podden Inleds så här:


"On this compilation episode of The Model Health Show, you’re going to hear from some of the world’s foremost experts on fasting, like Dr. Amy Shah, Dr. Will Cole, Ori Hofmekler, Dr. Jason Fung, and other knowledgeable experts. You’re going to learn about the history of fasting, special considerations for women, how fasting can help you burn body fat and prevent cancer, and so much more"


 

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page